vineri, 11 septembrie 2009

din nou la Blog

2 comments
Ma intorc cu o postare noua despre programatori, mai ales cei din embedded.
Sunt putini dom'le.
Si greu de crescut.
Costa mult si nu e la indemana sa faci proiecte in scoala. Sunt multe notiuni de hardware, greu de lipit o placa pe care sa exersezi.

Nu sunt subiecte pasionante si nici multe firme in afara celor mari care sa angajeze. Pentru ca un echipament de genul debugger costa mii de euro. Si iti mai trebuie si compilator. si poate si un PC, ce zici?


Deci, greu dom'le.

Dar speranta moare ultima. Ia priviti si aici:http://www.embedded.com/design/218600142

2 comentarii:

garzanti spunea...

E discutabil ce zici tu, cine vrea sa faca, face si fara echipament de mii de euro. Pentru ca un student sau un hobbist sa lucreze embedded Microchip PIC, Atmel families (astea imi vin primele in minte) sunt suficiente. Microchip de ex ofera compilatorul free, chiar si IDE numai sa rupa ceva cota de piata. Iar legat de atmel nu am auzit nici un student sa fie condamnat ca a folosit Keil crack-uit (din cate stiu au si ei un tratament preferential pt studenti gen Microsoft Academic Alliance).

Ca buget nu iti trebuie sume costisitoare, in jur de 100-200 de euro. Daca intr-adevar esti pasionat rupi de la o placa video, sa nu iti mai iei nusce iPhone cum fac multi studenti si cumperi ce ai nevoie. In momentul de fata carduri VISA sau Mastercard sunt disponibile si pt romani, iar site-uri gen mouser.com sau farnell.uk fac livrari si in Romania.

So, think twice... poate e mai bine ca sunt putini, alora care sunt putini o sa le creasca cota de piata si o sa fie pretiosi. Deci salarii mai mari pt ei :).

O 'neatza buna pt tine si bambino-ul tau.

Anonim spunea...

Garzanti: cota de piata a celor putini si pretiosi.
Piata este facuta pe alt considerent si orice o cunoaste: raportul cerere-oferta.

Atata timp cat exista oferta destul de f.f.mare pentru cererea din zilele noastre, si atata timp cat in Romania sunt ingineri fomisti care abia asteapta sa intre pe salariu la o firma serioasa garantez eu salarii mici.

Vezi articolele care scriu ca Romania este cea mai cost-efficient country din Europa, chiar daca productivitatea este mica.