Pentru ca este baza pentru multe alte lucruri care se fac dupa aceea. Sa le luam pe rand.
Imagine preluata de la http://www.beamanager.biz/ |
Mai apoi, pentru ca in urmatorii ani, profesorii de la facultate isi fac o impresie teribil de proasta despre cei care scriu cu greseli gramaticale, nu sunt prieteni cu cratima (nu-i asa?, ma-ta are cratima!) si pot sa va garantez ca nu vor trece cu vederea alte mici greseli cand vor fi puse in context cu asemenea erori gramaticale.
Sa presupunem ca veti trece si de facultate si intrati in oceanul angajatorilor, unde sunt rapitori grabiti de posturi bune. Cate sanse poti sa ai la un post bun cand scrii agramat sau cu greseli? Eu zic ca nu prea ai. Poti sa fii un distribuitor, toata ziua pe drum, poti sa fii vanzator la Avon si Oriflame, ori chiar consultant vanzari la H&M. Nici o problema. Dar in momentul in care scrii ceva acte, gramatica te tradeaza si incepi sa pierzi viteza.
Mai apoi, daca ai intrat pe un trend ascendent si vrei sa fii un pic de sef, cel mai mai mare sabotor este tot gramatica. Devii un tip important, care ia decizii frumoase si bune si le comunica cu un limbaj aproximativ. Ce incredere sa ai intr-un tip care nu prea a frecventat scoala, dar ia decizii complexe? Cum sa il crezi ca a studiat mult si nu s-a lipit gramatica de el?
Daca nu ma credeti pe mine, mai exista cativa americani care au cercetat subiectul cu rezultate asemeni. Brad Hoover a scris nu mai departe de martie ca o gramatica buna te ajuta in cariera, iar Kyle Wiens a spus ca nu angajeaza oameni care nu sunt prieteni cu gramatica. Nici mie nu imi plac cei cu greseli de gramatica in CV, mai ales acum cand exista atatea spell-checkers.
Succes cu gramatica!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu