joi, 28 februarie 2013

Iaca pozna cu Wizzair-ul si pasaportul de UE

2 comments
Dupa cum v-am mai obisnuit, mai povestesc experiente de calatorie aicea pe blog, doar doar veti baga de seama sa nu patiti din cele nepatite.

Cum am ceva treaba pe-aici prin nord-vestul Frantei, m-am incumetat sa iau belet la Wizzair, cu plecare din Bucuresti, direct la Charleroi. Prima chestie pe care am aflat-o este ca Wizz nu vinde locuri anume, ci doar servicii de imbarcare prioritara. Eu cel putin asa am inteles. Deci, nu am cumparat. Ajung in Bucuresti (cu masina, pe care am lasat-o intr-o parcare din apropiere, cu un pret modic) si ma arunc drept in mijlocul aeroportului, cu gand sa trec de cerberii de la securitate, dimpreuna cu 2 copii si un set de apa, iaurt etc., din alea din care nu ai voie de obicei. Oamenii, super de treaba, impresionati cu siguranta de zambetul fica-mii, imi fac semn ca nu e vreo problema si ar trebui sa o intind spre poarta 38. Asta, pentru cine nu stie, e drept in capatul cel mai indepartat al aeroportului, aripa aia noua. Zis si facut, acolo erau mai toti pasagerii pentru Charleroi, dupa principiul ca tre sa se urce rapid in autobuz. Prima surpriza placuta, cei care calatoresc cu copii mici (sub 2 ani), au dreptul la imbarcare prioritara. Ne bagam in fata, cu aceasta mare ocazie, cu speranta ca vor fi 2 ture de autobuz si apucam sa ne alegem locurile. AU fost 2 autobuze, doar ca in primul erau deja 75% dintre pasageri. Noi nu am fost foarte sprinteni cu cei 2 copii si cele 3 papornite, deci nu ne-a ajutat ca am fost imbarcati prioritar. De fapt, asta e o mare teapa. Mai bine ii lasi pe aia prioritarii sa se urce si ramai la urma, sa te urci in primul autobuz. Asta e cel mai pont, si e si gratis.
In fine, ne-am aflat in avion, unul curatel, simpatic, cu toate ca scaunele nu se rabateaza. Primul semn major de low-cost. Al doilea a fost ca apa si toate cele se platesc, dar macar inteleg de ce in aer platesc 9 RON o apa plata. Nu inteleg de ce platesc acelasi pret pentru apa in aeroportul Bucuresti. Oare plimba toate produsele o tura prin aer? Altfel, oameni spalati in zborul spre Bruxelles, in comparatie cu cei ce calatoresc spre Londra. O fi Londra trendy, dar se pare ca respectivii calatori apreciau din plin sacosele de rafie, cu care era burdusit avionul. Dar, cum spune francezul, sa revenim la oile noastre.














Care oi au aterizat la Charleroi, la aceeasi ora aproximativ cu zborul de Casablanca. Plin de marocani, cu pasapoarte marocane. Care nu sunt din UE si sunt verificate indelung, incat sa creeze o coada lunga, pret de vreo 25 de minute, si un sentiment de usurare ca am pasaport european. Stiu ca nu e prea mult, dar macar nu se uita lumea urat la mine. Pe toti cei care se simt cu musca pe caciula ca sunt comparati cu tiganii ii invit sa isi lasa barba de musulman si sa calatoreasca prin aeropoartele europene.


2 comentarii:

Benone Dorneanu spunea...

Deci iar ai trecut tangențial pe lângă mine?

Gigi de la Scularie spunea...

Deci, da. Din pacate, kinderella a facut febra din prima zi franceza si am reconsiderat planurile...