sâmbătă, 9 noiembrie 2013

N-au toti treaba la targurile de joburi

Leave a Comment
Nu stiu daca v-ati impiedicat si voi de promovarea online a targului de cariere Angajatori de Top. A fost acu de curand si daca cititi rapid postarea aveti timp sa ajungeti si sa va lamuriti. Totusi, nu toata lumea are rost sa treaca pe acolo.
Nu prea stiti de ce? Va spun acusica. Tam-tam-taram, suspans, marea dezvaluire...
Imagine preluata de la www.ex-press.ro
Targurile de joburi sunt pentru meseriile si joburile care sunt cautate sau foarte cautate. Daca esti sculer matriter, profesor de biologie moleculara, specialist in turism rural ori politist in brigada anticoruptie, in general ceva ce nu are legatura cu programatorii, vanzarile sau bancile (si bancile recruteaza in general pentru front-desk, nu pentru cine stie ce pozitii in back-office), atunci stai linistit in banca ta. Ori, poti sa te duci sa asculti conferintele care sunt oferite de catre cei care participa. Altfel, sansa sa gasesti un job in domeniul de care esti interesat este mica si seamana cu a juca la bingo.

Imagine preluata de pe www.iasivezi.ro
Mai e si varianta a doua, a targurilor de munca facute la sugestia expresa a statului, cu mijlocirea agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, care aduna o multime de someri in cautarea unui loc de munca nu prea platit. Se da si la televizor. Are impact social, saracu' statu', cum are el grija de oameni.  Mint, acolo mai sunt si joburi normale, de preferinta in fabricile si uzinele patriei. In mod normal, joburile respective s-ar acoperi si fara targuri de joburi, dar este important sa promovezi si imaginea firmei pe undeva ca angajator serios. Poate apare si un angajat mai bun decat media, care la un moment dat va contribui decisiv.

Aruncati o privire pe site-urile care promoveaza evenimentele si convingeti-va singuri: Angajatori de top, Targul de Cariere (astea doua au fost in aceeasi saptamana la Iasi), BEST JobShop - organizat de studenti, de obicei in aprilie. A mai aparut un tip de targuri de joburi: joburi pentru medici in strainatate. Din toata Europa, Romania scolarizeaza saraca cel mai mare numar de medici si plateste cam cel mai putin. Am mai scris care e circuitul medicilor in lume (din estul Europei in vestul Europei, din Germania in Scandinavia si Elvetia, dar si in Anglia, din Elvetia si Anglia in Statele Unite si asa mai departe). Deci, apare si o industrie care sa incurajeze migratia.

Deci, nu mai visati ca targurile de locuri de munca vor a
duce joburile de vis. Le aduc pe alea normale, din industriile care sunt pe crestere si au nevoie de multi oameni, de la companiile carora le merg bine si care au nevoie de imagine in ochii angajatilor potentiali, ori chiar si actuali. Puneti mana si cercetati ce ofera, folositi conferintele care sunt pe langa standuri ca sa aflati cateva idei bune pentru cariera voastra, fiti realisti si concentrati!

0 comentarii: