Mi-am luat un abonament pe Lumosity, sa imi antrenez concentrarea si atentia. Asa zic ei, ca se poate imbunatati. Acum ii cred, desi nu sunt foarte disciplinat in a ma antrena. Un exercitiu deosebit este ceva legat de calcul mintal, o suma de operatii simple, pana la 100. Totusi, tre sa le faci rapid, sa le scrii, fiecare in maxim 2 secunde. A inceput sa imi placa, iar mai apoi am facut o mica introspectie, legata de actualitatea unei asemenea capabilitati in cadrul tot mai simplu al folosirii mijloacelor electronice de calcul. Sa nu imi spuneti ca va descurcati sa folositi pixul si hartia pentru calcul. Bunica-miu era brici la treaba asta, unul dintre joburile lui a fost socotitor. Azi i se zice analist financiar, si foloseste excelul. Acum 60 de ani folosea creionul si hartia, pierdea noptile daca gresea o operatie si ii dadea totusi un salariu intr-un sat in care 95% dintre oameni traiau din munca pamantului.
Nu e nicio supriza sa afli ca cei care se descurca sa calculeze in minte, au succes mai mare in joburile legate de finante. Eu cred ca sunt mai buni in orice job de administrare, este o competenta esentiala pentru multi antreprenori si, mai ales, calculul mintal va face diferenta in orice negociere de pret care se face pe loc. Mai mult, managerii pot face corelatii intre serii de numere, trenduri ori alte cifre doar prin calcul mintal. Sa ne intelegem, e vorba de aproximari, de calcule cu numere pana la 1000, impartiri, inmultiri si adunari, chiar si scaderi cand e treaba naspa treaba.
Nu uitati sa va incurajati copiii sa socoteasca, sa uite de aplicatiile de pe tablete, telefoane ori calculatoarele solare. E o competenta care va face diferenta!
Our Favorite Management Tips of 2024
-
Ten picks from one of HBR’s most popular newsletters.
Acum 5 ore
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu