miercuri, 3 octombrie 2012

Business Days Iasi - Day 1

Leave a Comment
Dupa cum v-am povestit, astazi am fost la prima zi de Business Days.
Impresiile sunt diverse, impartite, pozitive si constructive, dar sentimentul general este ca se intampla un lucru bun. Obiectivul evenimentului, asa cum il defineste Lazslo Pacso, este sa gadile antreprenorii si sa imbunatateasca felul in care se face business la acest nivel.

Cum am simtit eu astazi a fost in felul urmator:
- media de varsta a participantilor a fost de circa 28-30 de ani, cu cateva notabile exceptii. Imi da speranta privind implicare si ma face putin sceptic in ceea ce priveste actiunile imediat urmatoare.
- speakerii au fost de tot felul, adica mai obisnuiti sa vorbeasca ori mai putin obisnuiti. Toti aveau o activitate importanta in spate, in domeniile in care activau.
- mi-au placut in mod deosebit astazi Bogdan Grosu, TMI Romania (un discurs captivant, amuzant, la obiect, aerisit), Mihai Stanescu, RoCoach (asculta in timpul acestor eveniment si ofera replici taioase si utile), Marius Lupu, Continental (o prezentare aerisita despre ambivalenta leadero-managerului. E colegul meu, e si sef, dar a fost o prezentare buna.) si Florin Cimpeanu, Renton&Straton (un discurs savuros, cu pigmenti, despre leaderomanager).
- l-am auzit pe primarul Iasului, Gheorghe Nichita, facand o gluma neinspirata: "din fericire pentru mine si nefericire pentru dumneavoastra, sunt primarul Iasului", in urma afirmatiei ca are destula treaba. Din fericire, a surprins un adevar discutabil in opinia mea, eu nefiind un mare suporter al administratorului Gigi Nichita. Se poate si mai bine, dar anul acesta, cum spuneau unii participanti, numai Piticul Porno nu ar fi fost votat daca ar fi candidat din partea USL.
- m-a surprins Razvan Tudor, prezentat drept specialist in Risk Management, care a avut o prezentare colorata, punctata cu povestea despre ciorba de bolovani, ca metafora a leadershipului in societate.
- m-a dezamagit putin masa rotunda despre Talent & Passion Management, care a venit foarte putin in concret si extrem de mult a ramas in concept si nepalpabil. Sper sa fie mai bine tura urmatoare.
- mi-a placut Nicu Zegheanu, cu conceptul lui de a construi o relatie cu clientii inaintea realizarii unei vanzari. Venind din training, conceptele lui arata ca o vanzare se poate intinde pe multe luni, dar poate fi una importanta. Si in plus, daca te grabesti, poti alunga un potential client.

Maine voi face un alt rezumat, iar in urmatoarele doua saptamani vor mai aparea cateva articole inspirate de discutiile din zilele acestea de business.

0 comentarii: