duminică, 29 aprilie 2012

Cele 21 idei pentru cariera - Ideea #2 : Daca esti printre cei mai buni, nu vei avea grija zilei de maine

1 comment

Daca esti printre cei mai buni, vei avea siguranta financiara

Toata lumea vrea sa aiba siguranta financiara. Nu toti vor sa devina bogati, dar nimeni nu vrea sa duca grija zilei de maine.
In ultimii 20 de ani, am vazut ca unele meserii se cauta foarte mult, iar in altele rata somajului este mare. In cazurile ocupatiilor cu o rata a somajului mare, exista oameni care castiga excelent. La o intalnire a Ziarului Financiar cu oameni din mediul de afaceri am intalnit un profesor de la Facultatea de Mecanica cu o poveste extraordinara. Ilustreaza perfect paradoxul opozitiei digital - analogic. Domnul respectiv avea o mica afacere bazata pe niste strunguri sovietice, foarte vechi, dar care scoteau piese de o calitate foarte buna. Putea sa concureze excelent pe o nisa ingusta, a clientilor care cereau serii mici, de o calitate foarte buna. Deci, pe o piata pe care strungurile moderne faceau legea, domnul respectiv avea succes cu o competenta rara. Este unul din cei mai buni.


Identificarea nisei este un proces complex, care de multe ori nu da rezultatul scontat. Cei care se ocupa de dezvoltarea unor anumite businessuri pot sa explice procese complexe prin care pot sa isi dea seama daca businessul respectiv este profitabil sau ba. Poti sa fii un vizionar si sa gasesti o idee grozava. Dar cel mai bun indicator este sa iti urmezi pasiunea. Cu determinare, cu metoda, informandu-te, incercand sa fii cel mai bun. Orice nisa are campionii ei. Fii unul dintre aceia!

Imagine preluata de la http://bizschoolprep.blogspot.com/2011/06/ranking-puzzle.html


1 comentarii:

Anonim spunea...

Much informative and useful article… I like it personally…