duminică, 1 aprilie 2012

Programatori, suntem niste rasfatati!

1 comment
[Update 17 Apr 2012] Am gasit articolul lui Joel Etheread, care sumarizeaza mai multe puncte de vedere care il sustin pe Ionel Condor.

[Update 2 Apr 2012] Dupa comentariul lui Ionel, am schimbat titlul. Mi se pare mult mai relevant acu. Si am trecut la persoana intai plural. Asa suntem noi, programatorii. In definitiv, titlul initial al blogului a fost despreprogramatori.blogspot.com

Ieri, dupa cum ati citit unii dintre voi deja, am participat la Open Agile Iasi. Unul dintre speakeri, Ionel Condor, a spus la un moment dat ca programatorii sunt rasfatati.
Corect, suntem niste rasfatati. Avem intotdeauna de ales intre 2-3 optiuni de job, suntem valorizati in companiile lor noastre, li  ni se vorbeste frumos si li ni se ofera posibilitati de dezvoltare personala. Toate bune si in regula pana aici.
Problemele pot aparea, asa cum au aparut pentru agentii imobiliari, atunci cand se opreste cresterea. Cine e pregatit sa creasca si pe vremuri in care industria nu creste? Cine poate sa se reinventeze atunci cand tehnologia in care este specialist nu se mai cauta in aceeasi masura? Cine poate sa lucreze, la 45 de ani, avand acelasi entuziasm ca si la 30?
Cumva, ma pot gandi la copiii cu parinti bogati, care au de toate in adolescenta si tinerete, iar apoi sunt nevoiti sa infrunte consecintele unui faliment. Nu toti revin la pozitia anterioara....

1 comentarii:

Ionel Condor spunea...

"Suntem" rasfatati, nu "sunt" :).
Multumesc pentru ca ai reamintit acea afirmatie.
Nu se vrea nicidecum generala, ci doar ca tendinta de care e bine sa ne ferim.