duminică, 10 martie 2013

Hai sa descoperim ce este Jobul Ideal

Leave a Comment


Si noutatile au venit… Iata si prima postare a Cristinei, oaspetele permanent al CarteNoua.


Sunt Cristina Frincu, doctorand la Psihologie in “timpul liber” si “om de HR” la job! Ce inseamna HR va povestesc in alta postare, daca nu va sunt deja familiare subiectele legate de interviuri, motivare, retentie... Ma bucur ca si in mediul academic romanesc, chiar la Iasi, se realizeaza cercetari cu o ridicata aplicabilitate practica, in care focusul nu este pe traducerea unor autori straini sau citarea din carti pentru a mai publica ceva, ci efectiv surprinderea experientei practice a oamenilor si a lectiilor de tip Asa Da si Asa Nu!


Prof.dr. Constantin Ticu este colaborator activ in proiectul la care va cerem sprijinul; atat eu, cat si echipa care e alaturi de mine. Dumnealui ne ajuta sa legam partea practica a experientei profesionale, sa o surprindem obiectiv si sa o calibram corect in recomandari de aplicat pentru progress( puteti sa-l cunoasteti mai bine, consultand http://personal.evaluare-psihologica.ro/). E un sustinator al ideilor si initiativelor studentilor si se preocupa foarte mult de aplicabilitatea practica a cercetarii.

Sprijin de nadejde in adunarea informatiilor si desfasurarea studiului este Cecilia Burlacu. E o colaboratoare cu care impart pasiunea pentru HR si formarea profesionala.


*Ce ne propunem?

Sa surprindem evolutia colaborarii dintre angajati si companiile din industria IT, cu tendinte si noutati, insistand pe identificarea motivelor care intretin starea de multumire a angajatului si cele care il fac sa ia hotararea schimbarii job-ului. Pana la urma, ne dorim sa nu intalnim prea multe motive de regret in carierele noastre, iar daca vom afla care sunt motivele pentru care oamenii raman la un job, poate le vor aplica toate firmele.



* Cum facem asta?  

Adunam informatii si tendinte specifice mediului de lucru, adaugam  rezultatele  studiilor facute pana acum (din pacate mai mult in alte tari, dar ne-am incapatanat sa le gasim si pe cele realizate la noi) , analizam nevoile si practicile aplicate pana acum in relatiile angajat-organizatie, colaboram cu 1000 de angajati din industria IT in surprinderea progresiva a calitatii colaborarii cu firma la care lucreaza si in final sumarizam ce am observat si verificat statistic. 


Nu vom face o revolutie, ci o evolutie. Imaginea care reflecta relatia angajati romani din IT - organizatie o vom identifica din experienta si nu din carti, ce nevoi si asteptari au, ce ii multumeste si ii ajuta sa se dezvolte, astfel incat indiferent de mediul de lucru pe care il aleg, angajatii sa poata invata din experientele trecute (proprii sau impartasite de altii) cum anume sa progreseze si sa se bucure de succes.


*
Planul profesional poate fi privit ca o calatorie in care fiecare angajat cauta sa se bucure de echilibru si dezvoltare financiara, cognitiva, emotionala, sociala, etc; pentru a te asigura ca te vei bucura la maxim de o calatorie,  te ajuta sa dobandesti inainte de a porni la drum, o harta cu locurile/persoanele de vazut, cu lucrurile de evitat, cu costurile estimate si preturile anticipate. Noi invitam cel putin 1000 de angajati din IT sa-si faca timp sa ne ajute sa construim aceasta harta care sa arate pe teritoriul Romaniei, care sunt obiectivele de vazut, costurile cele mai rezonabile si activitatile care iti aduc satisfactie.
    

* Motivatia 
Tehnologia Informatiei este un domeniu in continuua dezvoltare  datorita dependentei noastre fata de informatie in toate aspectele vietii moderne, motiv pentru care si  valoarea / importanta specialistilor in aceasta arie a crescut foarte mult.


In acest sector de activitate exista o preocupare accentuata pentru identificarea si aplicarea unor practici care sa recunoasca si sa motiveze angajatii, se investesc timp si bani pentru  gasirea metodelor care sa aduca satisfactie atat angajatilor cat si organizatiei, pentru ca obiectivele de dezvoltare(business & cariera) sa se atinga cat mai repede. Insa in continuare exista un dezechilibru in ceea ce priveste fenomenul motivatiei si fluctuatiei de personal. Literatura din domeniu este inca contradictorie iar retete universal valabile inca nu s-au descoperit.


Dincolo de  politica de compensatii si beneficii  care este un element important in ceea ce priveste pastrarea gradului de motivatie al angajatilor din IT, climatul organizational, calitatea relatiilor de la locul de munca si  modul in care se incurajeaza dezvoltarea personala sunt alti factori care la un moment dat pot cantari ca argument   in decizia de a ramane sau a pleca de la un loc de munca. Experienta voastra conteaza asa ca daca sustineti sau aveti alta parere, va invit sa o impartasiti cu noi!



Care sunt beneficiile daca participi la studiu?  

Vei primi informatii actuale despre factorii care aduc satisfactie maxima in job, motivandu-i pe majoritatea angajatilor si pe care sa ii iei in considerare atunci cand te gandesti la o schimbare.

 Participand, vei obtine un raport care va descrie rezultatele proiectului la care vor contribui alti 1000 de colegi de-ai tai din industria IT. Aceste date iti vor fi utile in procesul tau de dezvoltare profesionala la actualul loc de munca sau in alt context.

Vei sti la ce informatii sa fii atent cand faci alegerea unei noi companii astfel incat sa inregistrezi un progres in cariera si sa fii multumit de locul tau de munca.





Si…pentru ca este important pentru mine ca fiecare dintre voi sa isi ia din timpul lui 15 minute, m-am gandit sa va recompensez pentru asta cu cate ceva. Toti participantii vor putea beneficia prin tragere la sorti, de urmatoarele premii :
  • Participarea la un webinar pe teme de marketing afiliat despre Google Adwords si afiliere (3 16 locuri) 
  • 7 Carti Dezvoltare personala pentru a te te face mai bun. 
  • Un curs de dezvoltare personala la una din companiile de training din Iasi (sunt inca in negocieri pentru asta) CRILIA ofera un loc la una dintre sesiunile open care urmeaza, tematica o vom stabili curand
  • Un curs de initiere in biliard. 


Tragerea la sorti va avea loc pe 17 aprilie 2013.


E foarte important sa reusim colaboarea cu cei 1000 de angajati din IT pana la mijlocul lunii aprilie 2013! Va fi un studiu care se va desfasura in urmatorul an si va vom tine la curent cu urmatoarele doua sesiuni de completare. Si pentru acestea, promitem premii si mai deosebite.



Pana atunci, promitem Informatii despre Profilul psihologic al angajatului IT si Informatii bine de stiut, de prin studii culese. Vor urma fie pe pagina dedicata pe CarteNoua.com, fie pe pagina de facebook ce o vom lansa curand..

Daca lucrezi in aceasta arie, te rugam sa acorzi 10-15 minute pentru a completa urmatorul chestionar: http://goo.gl/KWYsM


Te rog sa trimiti mesajul si la alti colegi, daca sunt in grupul tinta.

Pana data viitoare,o zi de luni care sa treaca repede si o saptamana eficienta!

0 comentarii: