sâmbătă, 23 martie 2013

Ponturi despre Disneyland

Leave a Comment
V-am promis mai deunazi ca va dau cateva ponturi despre Disneyland. Nu stiu daca va grabiti sa mergeti, dar e destul de misto, in cazul in care ajungeti in zona Parisului.

Deci, dupa cum am aflat singur, va recomand sa evitati perioada vacantelor scolare, cand e mai aglomerat. Franta are vacantele scolare impartite in functie de regiune, pentru reducerea aglomeratiei, asa ca o vacanta de 2 saptamani tine de fapt 4 saptamani in toata Franta. Nu mergeti cu nici un chip in august, nu apucati decat sa va enervati si sa stati la coada. E si cald, si foarte aglomerat. Eu am fost pe 17 august si am stat o gramada la coada si putin la atractii. Acum, mergand in martie, a fost mult mai bine, desi nu perfect, fiind ultima zi de vacanta de primavara in Franta.
Totusi, am prins o promotie buna, cu  bilete duble la 35 de euro, fata de o medie de 45 de euro pe bilet de persoana. Fiti atenti si cautati un bilet promotional, pe care sa il cumparati pe net. Il printati, cu atentie sa se vada acel cod de bare, pe care il veti folosi la FastPass. Folositi harta si faceti planul de fastPass de acasa, mai puteti face inca 2-3 atractii intr-o zi. Cu fastPass, poti sa te bagi oficial in fata, dar trebuie sa te programezi la niste aparate din fata atractiilor. Din acest motiv, e foarte important ca biletele sa le pastrati in stare buna si sa le citeasca aparatele alea de programat la FastPass. Aveti un castig de cel putin 20 de minute la atractiile alea si nu puteti programa decat un FastPass la un moment dat.
Daca mergeti cu copiii mici (sub 8-9ani) nu rezista mai mult de ora 6, daca incep la 10-10.30, asa ca va recomand sa fiti acolo de dimineata, ca e mai liber si ei sunt odihniti. Parada e la ora 17.00 si tre sa va opriti din ce faceti cam cu 15 minute inainte, pentru a prinde un loc bun. Kinderul meu a fost impresionat maxim de faptul ca l-a salutat PeterPan in persoana, de aproape.
Despre atractii, sunt de 2 tipuri, cele pentru copii mai mici si cele de care se bucura mai ales adultii. Cele pentru copiii mici sunt foarte scurte ca durata, dar tre sa stati mult la coada. Spre exemplu, este un carusel, de 3 ori mai mare ca cel din Palas Iasi, care te invarte 3-4 minute si pentru care stai la coada pana la ora. La fel, niste elefanti care te invart la 2 metri deasupra solului, senzatie pe care o gasesti la orice balci din Romania. Ce nu gasiti, sunt chestiile alea de la Toy Story, traseul lui Buzz in care impusti niste chestii - foarte amuzant, niste traseul lui Peter Pan - nu dureaza foarte mult, dar copiii sunt impresionati realmente daca nu depasesc 8 ani- si Star Wars, care te scutura realist si are un traseu foarte misto pana la intrarea in autobuzul spatial.  Buzz si StarWars sunt bune si pentru adulti si copiii, Peter Pan ii impresioneaza maxim pe cei mici.
Cei mai mari (sa aiba 1.40m) au voie la MontagneRousse - Indiana Jones. Se tipa tare, deci cred ca e misto. Nu am apucat sa experimentez din cauze reale de copii mici.



Un pranz costa circa 12-15 EUR (nu uitati de bautura gratuita la fiecare comanda) si are aspect de McDonald's. Cafeaua e naspa, cu ceva instant in ea, pentru orice chestie tre sa stai la coada vreo 20 de minute la cafenelele aranjate foarte misto, cu teme.

0 comentarii: